Contact

Elke dag 1.500 liter verse melk!

LV Vanthillo, voor verse melk in Kalmthout!

Melk bij de cornflakes, om sauzen of pannenkoeken te maken, in ijsjes, boter en chocomelk, … Melk is als basisproduct niet meer weg te denken uit onze keuken. Vooraleer u melk in verpakkingen in de supermarkt kan kopen, is er een heel productieproces aan voorafgegaan. Zo ook bij LV Vanthillo, voor uw melk in Kalmthout.

Zaakvoerder Ludwig in Kalmthout is elke dag van ’s ochtends vroeg in de weer om zijn 70 melkkoeien in de watten te leggen. Samen produceren ze dagelijks 1.500 liter verse melk. Deze dieren worden twee tot drie keer per dag machinaal gemolken, waarna de melk wordt opgeslagen in koeltanks van 3,5 à 4 graden Celsius.

Krachtvoer

Om tot verse melk te komen, moeten de koeien goed gevoederd worden. De voeding bestaat uit gras en maïs, aangevoerd met krachtvoer. Die krachtvoeding bestaan uit maïs, bietenpulp, soja, geplette tarwe en vitamines en zorgt voor gezonde en lekkere melk. Elke koe verorbert 4 tot 5 kilogram per dag, samen goed voor maandelijks zo’n 6.000 kilogram.

Dagschema

Het verzorgen van de koeien is meer dan een voltijdse betrekking. Ludwig staat elke ochtend om 6 uur op om de beesten handmatig eten te geven. Rond 6.30 uur wordt er een eerste van twee keer gemolken, tijdens de wintermaanden gebeurt dit drie keer per dag.

Contact

De productie van verse melk is veel meer dan alleen koeien melken. Elk dier moet met liefde en de juiste voedingsmiddelen verzorgd worden. Voor verse melk in Kalmthout is LV Vanthillo de juiste man op de juiste plaats.

Contacteer ons!
03 500 12 57 03 500 12 57